De geheimen van Wijs – Wijs en Zonen
393
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-393,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,columns-4,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

De geheimen van Wijs

De geheimen van Wijs

Op het oude bureau staan twee mooie witte Rolodex’en. Een met het geheim rond de oorsprong van de theeblends van Wijs. De Rolodex tabblaadjes zijn ingedeeld naar de oorsprongsgebieden : China, India, Ceylon, Ruanda etc. Daarbinnen staan de namen en adressen van de theeplantages waar we soms al meer dan 100 jaar zaken mee doen. De plantersfamilie kent ons , wij kennen hen. Thee bestellen is een kwestie van vertrouwen met vooral de vraag krijg je geleverd wat je graag wilt hebben.
Door de decennialange traditie met opgebouwd vertrouwen wordt aan Wijs de allerbeste kwaliteit die beschikbaar is aangeboden met monsterzendingen. Iedere planter weet van welke bomen op welke helling de kwalitatief beste theeblaadjes vandaan komen. Die thee wordt aan Wijs gegund. Zo simpel is het geheim van de oorsprong van de Wijsthee.
In de andere Rolodex staan de adressen en namen van klanten. Heel veel families drinken al generaties lang de thee van Wijs. Soms staat op de betreffende kaart een speciale melange. Ook dat doen we : klantgericht een thee blenden met een aparte smaakervaring. Thee is iedere dag een belevenis. Die belevenis gaat veelal van generatie op generatie. Eigenlijk van mond tot mond. 
Heeft u een familiefoto met meerdere generaties theedrinkers, stuur die dan op met een whatsapp naar Wijsthee ( 06 51246894 ). We belonen u met een verrassende speciale theeblend. Denk aan het klantnummer of Naw-gegevens.

 

Over Wijs

Door de eeuwen heen is het verhandelen van thee aan enorme veranderingen onderhevig. Denk maar aan de boycot in de Franse tijd, denk nu maar aan internet of het veranderende winkelpatroon.
De delicatessenwinkel – voor ons nog steeds heel belangrijk – specialiseert zich steeds verder. De toko’s blijven het door het specifieke assortiment behoorlijk goed doen.
Leegloop in winkelstraten en de opkomst van webshops. De theewinkel van vroeger bestaat nog nauwelijks. Samengevat met alleen de verkoop van zakjes thee en koffie kun je geen winkel op een goede locatie draaiende houden. Wat dan wel ?
Innovaties in de wereld van thee
De richting is het aanbieden van thee-belevenis met een aangepaste distributie. Niet alleen in winkels of restaurants met theesommeliers, maar ook door nieuwe theeblends te creeren met typische ingredienten. En door steeds meer regionaal aanwezig te zijn.
Waarheen gaat Wijs en Zonen concreet ??

1. Wijs blijft met het eigen merk nadrukkelijk aanwezig in Nederland, Duitsland, Japan en Amerika.

2. We concentreren op ons losse thee van de hoogst mogelijke kwaliteit.

3. Wijs is en blijft een van oorsprong Amsterdams bedrijf met een bedrijf in de Binnenstad.

4. We leveren rechtstreeks aan de consument via onze webshops en via onze groothandel aan andere webshops of winkelplekken.

5. Nieuwe distributiemogelijkheden worden gezocht, denk aan de ‘thee-ambassadeur’ die orders verzamelt bij particulieren. De totale order wordt ingekocht bij Wijs en de fijndistributie ( het uitleveren ) wordt door de thee-ambassadeur gedaan. Eigenlijk een heel oud en interessant model. Wijs deed dit al in de periode rond 1950. Ook nu kunt u zich aanmelden als Wijs-thee-ambassadeur.
Hedentendage sluit het ambassadeursmodel opnieuw naadloos aan bij marktontwikkelingen.
De Wijs-thee-ambassadeur heeft soms een eigen website met –shop en levert uit met een rondrit met thee-pakketjes. Nieuwe thee-ambassadeurs zijn welkom. Stuur een email wanneer het aanspreekt.

6. Geen eigen winkels, anders dan het Hofje van Wijs op de Zeedijk waar we allerlei activiteiten met een thee-accent ondernemen gericht op een verdergaande thee-belevenis.

7. Nieuwe theeblends met verrassende ingredienten, zoals hopbloemen, exotische kruiden e.d.