Wijs en Zonen | Ambassadeur Virachai Plasai bezoekt het Hofje van Wijs
18590
post-template-default,single,single-post,postid-18590,single-format-standard,woocommerce-no-js,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Ambassadeur Virachai Plasai bezoekt het Hofje van Wijs

18 feb Ambassadeur Virachai Plasai bezoekt het Hofje van Wijs

Lyrisch doen over koffie en lyrisch worden van koffie, twee dingen die opvallen als je met Alex Heij, eigenaar van thee- en koffiehandel Het Hofje van Wijs in Amsterdam, een gesprek begint over Thaise koffie.
.
Als je daarna twee soorten gaat proeven is volgens de koffiekenner de eerste een pittig espresso-koffie met een uitstekende crema en de tweede een mooie espresso-koffie met een enigszins zoete nasmaak met tonen van meloen en chocolade. En dan heeft hij zich ingehouden, want als je daarna de smaaknotities leest over de Spicy Chieng Mai en de Sweet Mocca, zoals hij de koffie genoemd heeft, ontdek je pas het ware karakter van de Thaise koffiebonen en dan wordt koffiedrinken echt genieten. Maar pas op: alleen al van de tedere en intense geuren kan je lyrisch worden!
.
Thaise koffie promotie
Om de Thaise koffie te promoten was het op dinsdag 25 augustus mogelijk bij Het Hofje van Wijs een kopje koffie te drinken met de Thaise ambassadeur Z.E. de heer Virachai Plasai en van de heer Cholavit Chulabutra, Counsellor van de Office of Agricultural Affairs van de Thaise ambassade in Brussel, uitleg te krijgen over de Koninklijke Thaise projecten in Noord-Thailand, waar deze koffie verbouwd wordt. Zijn kantoor is verantwoordelijk voor de import van veel agrarische producten uit Thailand.
,
Thaise koffie bij Thaise restaurants?
En de koffie smaakte. Het merendeel van de aanwezige (Thaise) restaurant-houders was het er dan ook mee eens dat de Thaise koffie niet zou misstaan op de menukaart. Want een Sweet Mocca of een Spicy Chieng Mai zou best eens voor een heftige smaaksensatie kunnen zorgen als je de klant verteld dat je Thaise koffie schenkt: “Ja, doe mij maar zo’n lekkere Thaise koffie, maar niet te spicy!”

Kop en bonen

De Thaise koffie is niet alleen te drinken in de bocht van de Zeedijk in Amsterdam, waar Het Hofje van Wijs is gevestigd is, het is ook als bonen of gemalen te koop bij deze ontmoetingsplek voor liefhebbers van koffie en thee. Ontdek daar zelf eens de enigszins humus-achtige smaak en pittige nasmaak van tonen van hout en noten van de Thaise koffie en wordt ook lyrisch van de kruidige smaak, mooie bite en een nasmaak met humus en bosgeur. Probeer daarna ook de andere Thaise koffie eens.

Thailand Grand Festival 
Op zaterdag 5 en zondag 6 september vindt op het Beur-splein in Amsterdam het vierde Thailand Grand Festival plaatst. Twee dagen Thailand in het hartje van Amsterdam en twee dagen genieten van de Thaise cultuur en de Thaise keuken. Ook de Office of Agricultural Affairs van de Thaise ambas-sade in Brussel is aanwezig voor de promotie van Thaise agrarische producten. En daar is zeker die heerlijke Thaise koffie bij!

.
Foto boven: de Thaise ambassadeur Z.E. de heer Virachai Plasai (2e van rechts) luisterd aan-dachtig naar het verhaal over de Thaise koffie van Alex Heij (rechts). In het midden staat mevrouw Elizabeth Plasai en geheel rechts de heer Cholavit Chulabutra.

Foto onder: Lyrisch doen over koffie en lyrisch worden van koffie, twee dingen die opvallen als je met Alex Heij, eigenaar van thee- en koffiehandel Het Hofje van Wijs in Amsterdam, een gesprek begint over Thaise koffie